Wednesday, September 9, 2015

U ritmu vetra - Serbian edition


Ovog leta more viđam samo na razglednicama.
Sva sreća pa uspem da ukradem poneki vikend radni dan za predah. Destinacije i nisu ne-znam-koliko zanimljive ali kad ne može bolje, i ovo je dobro  :)

Ideja je bila da se obiđu Aranđelovac i Topola ali nesrećnim slučajem (otkazivanje pumpe za benzin), završismo mi u Svilajincu.

Dok je dobri majstor počinjao operaciju na otvorenom srcu naše šklopocije, mi "upecali" prevoz i pravac Resavska pećina

Pošto sam u pećini bila pre jedno 342 godine, potpuno sam zaboravila da se tamo ne može bosonog i polugo pa je varijanta "Vidi, slepi miššššš!" otpala..

Nasreću, Lisinski vodopad je odmah tu blizu (a i kafana u steni, pa nam pećina i nije baš nedostajala)

Pristup vodopadu je odlično sređen, vidikovac divno napravljen a ako ste avanturisti i hodali biste po kamenju do vodopada, preporučujem neklizajuću obuću (to iz iskustva..voda je ledena pa slučajno upadanje nije ni malo prijatno)Posle pentranja po kamenju, prinudnog kupanja i slikanja vodopada, završili smo u "Lisinskom raju". Ledenja dunja i teletina ispod sača, tamburice, tkanice i pastrmke koje plivaju okolo- naokolo (ako volite da sami nalovite ručak)sve sam cekala da proviri nesto iz rupe :))Šetnja do izvora reke Lisine, priroda, čist vazduh, prijatelji..Stazom ljubavi do kafane "Izvor" na kafu i put pod točkove pa nazad na jug..

5 comments:

 1. pa meni ovo izgleda zanimljivije od plaže :D

  ReplyDelete
 2. Vodopad je prelep, verujem da si se odlicno provela. :)

  ReplyDelete
 3. Jojj sto je lepo!! Kakav Arandjelovac, Topola, pa ovo je pravi mali raj- upisano, zapamceno, pa mozda skoknem onaj tamo vikend!!

  ReplyDelete
 4. jao, kako lijepa priroda!
  Žao mi je zbog auta, nadam se da je dosad popravljen :)
  krasna ti je polovica koju vidim na slikama :))

  ReplyDelete