Wednesday, June 8, 2011

Moram ovo da podelim sa vama

Pozajmljeno sa sajta "lepota i zdravlje"..kompletno me odusevilo :)

                             MUZICKA PODLOGA

Kejti Alves, koja je tek nedavno počela da se bavi šminkanjem, pravi čuda na kapcima zainteresovanih klijentkinja. Motive praznika, ali i poznatih crtaća ona običnom šminkom oživljava na jedinstven način zbog čega je postala poznata u svetu.
Dovoljan je i kratak pogled da shvatite da se radi o pravim malim umetničkim delima šminkerke Kejti Alves. Fascinantne slike na kapcima manekenki nastale su korišćenjem obične kozmetike koju većina dama koristi za svakodnevno šminkanje.
Među njenim omiljenim inspiracijama su junaci „Diznijevih" crtaća poput Male sirene, Zlatokose i Aladina.Za ukrašavanje jednog kapka potrebno joj je oko dva sata.
„Jednog dana sam dobila ideju da iscrtam motive za Noć veštica na usnama. Iznenadila sam se kako mi je to uspelo i evoluiralo je u ovo čime se danas bavim", izjavila je Kejti.
„Kada sam počinjala, radila sam dizajne na osnovu sezone ili praznika, kao na primer Božića. 'Diznijevim' likovima sam počela da se bavim kada mi je jedna klijentkinja tražila da uradim nešto sa Snežanom", dodala je umetnica.
Ipak, najinteresantnije od svega je da je Kejti, koja inače živi u Ontariju u Kanadi, šminkanjem počela da se bavi u oktobru prošle godine.

1 comment:

  1. vauu, stvarno su čuda!:) kako bih volela da umem ovo!:)

    ReplyDelete