Tuesday, June 7, 2011

Dug put kuci i autobus- literatura

                                                                  MUZICKA PODLOGA

Vratila se ja s juznog juga na najjuzniji jug..Divnih 20 dana..Pocetak leta, budjenje uz cvrkut ptica, miris lipe i puuno vremena za citanje i prijatelje
Par knjizevnih preporuka :
"A sada, prošetaj pogledom po Samarkandu! Nije li taj grad kralj Zemlje? Ponosit, iznad svih gradova, a u njegovim rukama njihove sudbine?"
Edgar Alan Po
Tarik Ali pripoveda o posledicama pada Granade kroz priču o porodici koja pokušava da preživi nakon sloma svoga sveta. Ova vešto ispričana saga govori o životu ukletih stanovnika grada opkoljenog sa svih strana netrpeljivim hrišćanskim snagama. Ovo je roman koji ono što ima da kaže, govori glasno i jasno.
GUARDIAN


"Zasenjujuće putovanje u XVII vek u Hindustanu, čiji vladar, satrven bolom zbog smrti voljene žene, započinje gradnju veličanstvenog spomenika koji će svedočiti o čudu njihove ljubavi. Prekrasna građevina uskoro će postati čuvena pod imenom Tadž Mahal. Priču o ljubavi svojih roditelja i nastanku Tadž Mahala pripoveda princeza Džahanara, preplićući s njome i sopstvenu priču – o nedopuštenoj ljubavi prema slavnom graditelju koji je podizao ovaj dragulj arhitekture. Naspram nezamislivog bogatstva i blagostanja, ubilačka i tiranska ćud Džahanarinog brata isplešće burno poglavlje istorije od koga će ipak, kao najvažnija, ostati upamćena nepomućena lepota jedne velike ljubavi"


Da,da..navukla sam se na istocnjacke pisce onako..ufff..Imam jos par dana za citanje a onda nazad u rudnik..

1 comment:

  1. Samo da prođu ispiti pa da uzmem neku dobru knjigu da pročitam!:)

    ReplyDelete